Om kursen

Home / Om kursen

Snabbaste vägen till körkort om du vill. När ni bekräftat er bokning hos oss, kan du direkt börja plugga online till Trafikverkets prov. Redan före kursen startar och så mycket du behöver. Det gör oss snabba. 

Med oss kan du spara både tid och pengar när du bokar tidigt.

Ordinarie summa är 4800 kr, men ni kan få riktigt bra rabatter. Gå till startsidan, klicka på ERBJUDANDE och se hur.   https://mopedutbildarna.se/erbjudande-mopedutbildning/

I kursen ingår 2 x 4 timmar lärarledd teori, 2 körlektioner och kursmaterial.

Första körlektionen sker alltid på manöverbana och den andra i trafik. Enligt lag är lektionerna målstyrda inte tidsstyrda, så ibland kan det behövas någon extra lektion. Inom rimliga gränser brukar vi kunna bjuda på det.

Obs För att slippa extralektioner i trafik har vi alltid tillräckligt lång lektion (150min). De få gånger det ändå behövs, tar vi inte extra betalt för den  ( andra tar faktiskt minst 800 kr extra per timme ) .

För att göra det lätt för dig att fokusera på din planering, sker all körning på automatväxlad-moped. Vad vi vet har ingen AM-utbildare kurser med växlade mopeder (för att köra växlat, gå till en Crossklubb).

Man kan inte köra med egen moped på kursen (en försäkringsfråga). Utrustning står vi för, men har du egen godkänd skyddsutrustning som du hellre vill använda, så går det bra.

Körlektioner är beroende av väder. Om det skall bli riktigt dåligt eller när det blir under 5 grader, måste körlektionen flyttas. Därför hjälps vi åt att hålla koll på väderprognosen.

Trafikundervisning måste ha en godkänd undervisningsplan som visar hur kursen går till och vad som krävs för att ta körkort. Vi skickar vår när du reserverat plats & bekräftat bokningen. Den bör du läsa.

Där framgår att du har självstudier och skall göra test online. När du kör lektion i trafik påverkar din kunskap säkerheten och läraren har ansvaret. Läraren vill hjälpa dig att ta ditt körkort, inte bli av med sitt eget.

Innan du har ditt körkort, måste du göra ett teoriprov hos Trafikverket. Klarar du inte våra test, så klarar du inte deras prov. Vårt tips, öva på våra test är gratis och mindre tråkigt än att göra omprov på Trafikverket.

Glöm inte att du måste – Göra syntest för körkort: (förslag) https://klarsynt.se/boka-tid/holst-optik – På heder och samvete lämna en hälsodeklaration och ansöka om körkortstillstånd hos transportstyrelsen.